Soita minulle

Fysioterapiaa ja Voice massage hierontaa Turussa

Fysioterapiaan voi tulla joko lääkärin lähetteellä (sv3F) tai ilman. Läheteasiakas on oikeutettu KELAn korvaukseen.

Fysioterapian tarkoituksena on parantaa ihmisen toimintakykyä tai toimia ennaltaehkäisevästi. Mahdollinen toimintaa haittaava ja/tai kipuja aiheuttava tekijä pyritään poistamaan hoitamalla syytä, ei pelkkää oiretta.

Fysioterapiaan kuuluu fysioterapeuttinen tutkiminen, liike- ja liikuntahoidot, mobilisointi, hieronta ja itsehoito-ohjeistus. 

Fysioterapia ja hieronta laskutetaan aikaperusteisesti, kotikäyntiin lisätään 10€ (Turku) tai 20€ (Raisio, Kaarina, Lieto).

Fysioterapia / hinnasto

  • 30 min 35€
  • 45 min 45€
  • 60 min 55€

Klassinen hieronta / hinnasto

  • 30 min 22€
  • 45 min 30€
  • 60 min 40€

Voice massage

Olen käynyt Voice massage -peruskoulutuksen (3 vkoa) syksyllä 2014 ja jatkokoulutuksen purenta- ja puhaltajien hoidosta helmikuussa 2015.

Voice massage on äänentuottoon osallistuvien lihasten rentouttamista klassisen hieronnan otteilla. Näitä lihaksia ovat keski- ja ylävartalon, niskan ja kaulan sekä pään ja kasvojen alueen lihakset. Käsiteltäviin lihaksiin voivat kuulua myös purenta- ja kielen lihakset.

Voice Massage auttaa hengityslihasten elastisuuden säilymistä sekä luisen rintakehän avautumista kokonaisvaltaisesti parantaen ryhtiä ja liikkeiden hallinnan oppimista. Se parantaa astmaatikkojen ja allergikkojen hengitysfunktiota ja sitä käytetään myös puhallinsoittajien hengitys- ja ansatsiongelmien poistamiseen. Se poistaa purentalihasten jännitys- ja kiputiloja ja saattaa toimia jopa refluksitaudin lisähoitona kurkunpään ulkopuolisten lihasten ja palleaseudun jännitysten poistamisen kautta. Hieronnan lisänä käytetään hengitysharjoituksia ja venytyksiä, ja kokonaistavoitteena on parempi liikkuvuus rintakehän ja niska-hartiaseudun alueella, parempi kehontuntemus sekä mielen rentoutuminen.

Voice massage sopii siis paitsi kaikille ääniammattilaisille (laulajat, opettajat, näyttelijät, kanttorit...), purentaongelmaisille ja puhalinsoittajille, myös toimisto- ja päätetyötä tekeville henkilöille, joilla saattaa olla niskahartiaseudun lihaksiston epätasapainosta johtuvia kipuja.

Voice massage on aina itsenäinen hoito, ei osa fysioterapiaa, eikä siitä makseta KELAn korvausta.

Hinnasto:

  • Voice Massage -hieronta hengityksen ja äänentuoton alueille 60€ (kesto n. 75min)
  • Voice Massage -hieronta purentaongelmien tukihoitona 50€ (kesto n. 45min)